3 beleggingsstrategieën voor het navigeren door stagflatierisico’s, volgens analisten

3 beleggingsstrategieën voor het navigeren door stagflatierisico’s, volgens analisten

De energieprijzen zijn gestegen, waardoor de inflatievrees is toegenomen. Stagflatie vormt een probleem voor economische beleidsmakers omdat maatregelen om de inflatie te beteugelen de werkloosheid verder kunnen doen toenemen. Analisten boden enkele strategieën aan die beleggers kunnen nemen bij het navigeren door stagflatierisico’s.

De angst voor stagflatie heeft beleggers de afgelopen maanden geplaagd, aangezien de prijzen beginnen te stijgen in een economie die nog niet helemaal op snelheid is gekomen. Maar beleggers kunnen een paar strategieën gebruiken om deze risico’s te omzeilen, zeggen analisten.

Door stagflatie

Een economie die door stagflatie gaat, is er een die tegelijkertijd stagnerende activiteit en versnellende inflatie ervaart. Overzicht cryptocurrency vind je online. Dit fenomeen werd voor het eerst onderkend in de jaren zeventig, toen een olieschok leidde tot een langere periode van hogere prijzen maar sterk dalende bbp-groei. Evenzo zijn de energieprijzen recentelijk sterk gestegen, wat bijdroeg aan de inflatievrees.

In een rapport van oktober merkte Morgan Stanley op dat risico’s van stagflatie de aandacht van beleggers trekken en mogelijk het gevolg zijn van een ‘aanbodschok’.

“Verstoring van wereldwijde toeleveringsketens heeft geleid tot tekorten op gebieden als energie en halfgeleiders. Deze situaties kunnen tot volgend jaar aanslepen, waardoor de inflatiedruk op de korte termijn waarschijnlijk hoog zal blijven’, schreven analisten van Morgan Stanley.

 

Waarom iedereen zo geobsedeerd is door inflatie?

Stagflatie vormt een probleem voor economische beleidsmakers omdat maatregelen om de inflatie te beteugelen – zoals loon- en prijscontroles of een verkrampend monetair beleid – de werkloosheid verder kunnen verhogen. Goldman Sachs waarschuwde in oktober ook dat stagflatie slecht zou kunnen zijn voor aandelen. Hieronder staan ​​een paar benaderingen die analisten suggereren dat beleggers kunnen gebruiken bij het navigeren door stagflatierisico’s.

 

1. Een ‘barbell’-strategie

Morgan Stanley zei dat beleggers een halterstrategie kunnen volgen en goedkope waarderingsaandelen kunnen bezitten met een hoge vrije kasstroom en dividenden. Aandelen.nl vind je genoeg informatie. Vrije kasstroom is een maatstaf voor de winstgevendheid, die de hoeveelheid contanten vertegenwoordigt die een bedrijf genereert nadat rekening is gehouden met uitstroom om de uitgaven te ondersteunen.

Aandelenselectie en beleggingstrends van CNBC Pro: Deze wereldwijde technologievoorraad is dit jaar met 70% gestegen en Goldman zegt dat er meer ruimte is om te rennen

 

Credit Suisse noemt een reeks Amerikaanse en Europese aandelen om te kopen omdat de angst voor inflatie stijgt. Dit zijn de favoriete inflatietransacties van grote investeerders zoals David Einhorn en Paul Tudor Jones.

Eerder dit jaar zei de investeringsbank dat een halterstrategie zich kan indekken tegen terugval van de markt. Deze strategie houdt in dat we overwogen zijn in twee verschillende groepen aandelen om zich in te dekken tegen onzekerheid over de volgende stap van de markt. De barbell-benadering gaat voor de twee uitersten van beleggen met hoog risico en beleggen zonder risico, in een poging om een ​​evenwicht te vinden tussen risico en beloning.

 

2. Ga voor ‘prijszetters’ en vermijd groeiaandelen

Een benadering zou zijn om te beleggen in bedrijven in upstream-productie, volgens Rob Mumford, vermogensbeheerder van aandelen uit opkomende markten bij Gam Investments. “De sleutel is om in prijszetters te zijn, waar je niet echt stroomafwaarts wilt zijn”, zei hij. Upstream verwijst naar inputmaterialen die nodig zijn om goederen te produceren, terwijl downstream-activiteiten die zijn die dichter bij de klanten staan, waar producten worden gemaakt en gedistribueerd.

Een voorbeeld van stroomopwaartse productie zijn halfgeleiderbedrijven, vertelde Mumford dinsdag aan CNBC’s “Squawk Box Asia”. De chipprijzen zijn dit jaar omhooggeschoten als gevolg van een wereldwijd tekort dat van invloed is op alles, van auto’s tot consumentenelektronica. Wat betreft wat beleggers moeten vermijden, drong Mumford aan op voorzichtigheid bij groeiaandelen.

“Ik denk dat groeiaandelen kwetsbaar zullen zijn, vooral als de inflatie boven verwachting begint te evolueren”, zei hij. Groeiaandelen zijn aandelen waarvan wordt verwacht dat ze aanzienlijk boven het marktgemiddelde groeien.

 

3. Blijf voorlopig bij waarde- en cyclische aandelen

Morgan Stanley zei dat waarde- en cyclische aandelen het meest profiteren wanneer de inflatieverwachtingen stijgen. Waardeaandelen zijn aandelen die lijken te handelen onder wat analisten denken dat ze waard zijn. Cyclische aandelen volgen doorgaans de economische cycli en stijgen en dalen samen met de macro-economische omstandigheden.

“Als het stagflatierisico blijft ontstaan, kan een strategie voor ‘omkeerhandel’ opvallen in termen van winstgevendheid”, voegde de investeringsbank eraan toe. “Dit zou inhouden dat je de slechtste prijsachterblijvers van vorige maand koopt en een prijsomkering verwacht in de volgende maand.”

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.